HIGHLIGHT

BioVoice

Innovatie & business booster

BioVoice verbindt vraag en aanbod op het gebied van biobased/circulaire innovatie en creëert daarmee concrete businesskansen voor mkb’ers en startups.

BioVoice - op highlight pagina

BioVoice haalt innovatievragen -zogenoemde ‘challenges’ – op bij grootbedrijven en publiceert ze. Mkb’ers en startups kunnen zich met hun idee voor een product of proces aanmelden op een challenge. Na een selectieprocedure gaan challenger en deelnemer intensief met elkaar aan de slag om vast te stellen of samenwerking mogelijk is. Is dat het geval, dan verdienen de deelnemers een innovatiecontract met het grootbedrijf; hun potentiële launching customer. Het bijbehorende innovatievoucher geeft toegang tot alle kennis en testfaciliteiten in het regionale ecosysteem. Uniek aan BioVoice: de blijvende support van experts tijdens het hele samenwerkingsproces.

In 2019 ging BioVoice van start met 14 samenwerkingstrajecten. Vorig jaar zorgden 7 grootbedrijven voor 9 challenges. Uit die challenges kwamen 17 samenwerkingstrajecten voort. Inmiddels is een derde ronde gestart.

Kortom: BioVoice versnelt innovatie, versterkt het ecosysteem en haalt ontbrekende kennis en partijen naar de regio.

Omdat BioVoice zo succesvol is, werken we aan een gelijksoortige aanpak voor andere sectorprogramma’s.