HIGHLIGHT

Breda Robotics

Smart Industry Fieldlab voor robotontwikkeling

In 2019 nam REWIN samen met de gemeente Breda, Avans Hogeschool  en 3 ondernemers het initiatief voor Breda Robotics rondom robotica en aanverwante technologieën. Doel is aan de ene kant om technisch talent te behouden voor de regio, of te verleiden terug te komen. En aan de andere kant om bedrijven helpen om stappen te zetten in het robotiseren van processen. Dit gebeurt door samen te werken in projecten rondom robotica, augmented reality, artificial intelligence, 3D-printing en sensoring.

Highlight Breda Robotics

Het ministerie van Economische Zaken wees Breda Robotics in 2020 aan als Smart Industry Fieldlab. Een mooi erkenning van het initiatief en een flinke steun in de rug. De officiële opening van de locatie in De Koepel in Breda kon vorig jaar door corona niet doorgaan,  maar studenten en bedrijven zijn er inmiddels voortvarend aan de slag.

In totaal benaderde (online en fysiek) Breda Robotics vorig jaar circa 130 bedrijven om te participeren. In juli bezochten 40 bedrijven De Koepel om zich te laten informeren over de ontwikkelingen.

Sinds vorig jaar werkt Breda Robotics samen met de landelijke robotica beweging Holland Robotics.