HIGHLIGHT

B’WISE

De turbo voor de regionale startup

Het scouten, screenen en begeleiden van regionale startups gebeurt sinds vorig jaar onder de vlag van B’WISE. B’WISE is een online accelerator  dat alle informatie voor West-Brabantse startups bundelt en inzichtelijk maakt. Het biedt belangrijke kennis en is een ontmoetingsplaats om kennis te delen en elkaar te inspireren.

BWise_portretten_Koepel-19

Het programma rust op drie pijlers: B’Accelerated, B’Funded en B’Connected. Met B’Accelerated bieden we startups programma’s die aansluiten op een specifieke behoefte. Zoals het Investor Readiness Programma, het Market Readiness Programma en het Customer Validation Programma. Met het Corona Rebuild Programme helpen we startups die door corona in zwaar weer terechtkwamen. Vanuit B’Accelerated sluiten we ook aan op het innovatieprogramma van BioVoice

Met B’Funded helpen we startups bij het vinden van passende financiering in de verschillende levensfases van hun onderneming. B’WISE Starterslift is bijvoorbeeld voor de beginfase, het Brabant Startup Fonds voor de daarop volgende fase. We helpen startups daarnaast bij het vinden van passende (West-Brabantse) subsidieregelingen en introduceren ze bij het regionale investeerdersnetwerk.

B’Connected legt de link tussen startups en specialisten, mentoren, investeerders, bedrijven en tussen startups onderling. Een gedegen netwerk is noodzakelijk om vooruit te komen. Samen ga je sneller en kom je verder, is het uitgangspunt. B’WISE faciliteert die netwerkgedachte en samenwerking.

REWIN ontwikkelde B’WISE in 2020 samen de gemeente Breda en met behulp van een bijdrage uit het O&O-fonds van RWB. De website ging eind november online en is ónze turbo voor onze startupactiviteiten in het nieuwe jaar. Bekijk website.

Op de website van B’WISE vind je ook de inspirerende startup stories van Stitch Heads, Scentronix, Gravity Tray, HoCoSto, Vander Ventions en Innovend.

“Ik was voor corona al in gesprek met de gemeente Breda over financieringsmogelijkheden. Via de gemeente kwam ik in gesprek met REWIN. Zij wezen mij op de mogelijkheden van de Financieringstafel West-Brabant, waarbij je met één pitch een groep investeerders en banken bereikt. Dat heb ik gedaan, maar de gesprekken met mogelijke investeerders liggen door corona stil. De entertainmentsector is sowieso een lastige sector. Je moet veel investeren voordat je de markt op kunt en successen kunt boeken. Het is high risk, high reward business.”

- Tim Baijens van Game development-studio Stitch Heads