Tijdlijn

  • Filter op maand

  • Filter op thema

Januari

Group

Terugblik op Link2innovate

Een terugblik op het grensoverschrijdende project Link2Innovate (Interreg Vlaanderen Nederland). Wat leverde het op voor bedrijven in de regio West-Brabant?

» Lees meer

Informatiesessie logistieke ondernemers

Informatiesessies voor logistieke ondernemers bij het Havenbedrijf Moerdijk en Innovation Square van BUas in Breda, over de activiteiten van CONNECTED West-Brabant.

» Lees meer

Creating Smart Business

Ondernemers met een vraag over hun (groei)strategie kunnen de creatievelingen inschakelen als ‘klankbord, richtingwijzer en geweten’ bij hun vernieuwingsproces.

» Lees meer

Februari

Group

MKB parel Van der Kroon

Familiebedrijf Van der Kroon uit Bergen op Zoom gaat met vierde generatie op weg naar de honderd jaar. Een van de mkb-parels van West-Brabant”.

» Lees meer

Kick-off Financieringstafel

Eerste gezamenlijke bijeenkomst van de Financieringstafel West-Brabant en Zeeland. Voor ondernemers met behoefte aan financiering

» Lees meer

Maart

Group

Coronahulp: MKB Taskforce

REWIN richt MKB Taskforce op om innovatieve bedrijven te ondersteunen in Corona-tijd.

» Lees meer

April

Group-1

Corona overbruggings lening

REWIN informeert over de Corona-Overbruggingslening (COL) voor startups, scale-ups en innovatieve MKB-ers.

» Lees meer

Breda Robotics

REWIN is een van de initiatiefnemers van Breda Robotics, Bekijk het introfilmpje voor een korte kennismaking.

» Lees meer

Mei

Group

Eerste 3d printer biobased

Primeur voor Poly Products en de Klerk Waterbouw uit Werkendam: de eerste 3D geprinte biobased composiet fender. Met ondersteuning van SeaBioComp, een Interreg 2Zeeën-project.

» Lees meer

Lancering website Dali

DALI lanceert website met bedrijfscasussen over data science in de supply chain. Vijf miljoen subsidie voor samenwerking Midpoint Brabant, REWIN, BUas en Logistics Community Brabant.

» Lees meer

85 aanmeldingen voor BioVoice

De 2de BioVoice challengeronde resulteert in maar liefst 85 pitches voor de challenges van Capi Europe, Cargill, Dow, Cosun, Lamb Weston/Meijer en SABIC.

» Lees meer

Juni

Group

Nieuwe waardeketen pyrolyse proeftuin

Nieuwe waardeketens in de Pyrolyse Proeftuin benutten reststromen: groene waterstof uit snoeiafval en bermgras. De Pyrolyse Proeftuin Zuid-Nederland krijgt EFRO/Rijk/ OPZuid ondersteuning.

» Lees meer

DALI

Deelnemende bedrijven aan DALI laten zien hoe ze datatoepassingen inzetten voor kostenvoordeel, omzetgroei en slimmer benutten van mensen en middelen.

» Lees meer

Starters overbruggings lening

REWIN begeleidt aanvragen voor de Starterslift Overbruggingslening (SOL), speciaal voor startups en scale-ups met een financieringsbehoefte tot € 50.000.

» Lees meer

Startup parel Scentronix

Frederik Duerink staat met zijn bedrijf Scentronix op het punt een parfumconcept te lanceren dat ‘de hele industrie zal veranderen’. Uit de reeks ‘MKB-parels West-Brabant’.

» Lees meer

MKB Taskforce: 100 bedrijven

Om de economische impact van de coronacrisis voor West-Brabant te minimaliseren heeft REWIN de organisatie tijdelijk anders ingericht. De MKB-Taskforce had de afgelopen 3 maanden contacten met ruim 100 bedrijven en was betrokken bij diverse steunmaatregelen.

» Lees meer

Sectorambitie 2025 Creatieve Dienstverlening

Met ruim 35 triple-helix partijen is via het proces van integratieve besluitvorming de sectorambitie vastgesteld.

» Lees meer

Juli

Group

EBWB oproep

Een dringende oproep van de West-Brabantse mbo- en hbo-onderwijsinstellingen en de Economic Board West-Brabant om stage- en afstudeerplekken te creëren

» Lees meer

Uitreiking cheque MKB-deal

Mona Keijzer reikt digitaal de cheque uit voor het plan MKB West-Brabant Vernieuwt.€ 750.000 voor regionale initiatieven rond innovatie, digitalisering en menselijk kapitaal.

» Lees meer

Kennisloket Delta Agrofood Business

Curio, HAS Hogeschool en REWIN zorgen samen met bedrijfsleven voor inrichten Kennisloket in Delta Agrofood Business (DAB) in Bergen op Zoom.

» Lees meer

MKB-parel Lyfter

De websites van mkb-parel Lyfter uit Steenbergen veroveren het internet. Een inspirerende startup uit de reeks ‘Roadtrip langs de parels van West-Brabant’.

» Lees meer

Challenge weeks BioVoice

Digitale invulling van de BioVoice Challenge Weeks. Deelnemers krijgen support op maat, met als doel te komen tot innovatiecontracten met grootbedrijven.

» Lees meer

Subsidie voor Slimme Agroketens

Toekenning O&O subsidie van RWB. REWIN gaat 4 kansen uitwerken: duurzame bewatering, optimale zaaiafstand/diepte, smart farming boomteelt en korte keten streekproducten.

» Lees meer

Proeftuin Robotisering in logistiek

Aanmelding mogelijk voor een nieuw innovatieprogramma rond robotica in de logistiek. Bedrijven kunnen zich aanmelden als pilotbedrijf.

» Lees meer

Augustus

Group

Natuurhuisje naar nieuwe locatie

REWIN helpt het snelgroeiende Natuurhuisje weer aan een geschikte kantoorruimte in Breda.

» Lees meer

September

Group

Werkbezoek gedeputeerde

3 September: werkbezoek van Gedeputeerde Van Gruijthuijsen voor het ophalen van inzichten voor de Economische Visie. Bezoek aan Breda Robotics en Trayplant in Bavel.

» Lees meer

MKB-parel APP

APP uit Moerdijk brengt machinebouw en energetische chemie samen. Publicatie van het interview met directeur Edwin Vermeulen.

» Lees meer

Deelnemers gezocht voor Holland Robotics

REWIN is partner in het Holland Robotics Inspectie & Maintenance (OPZuid) project. We zoeken deelnemers voor de ontwikkeling van nieuwe roboticatechnologie en-toepassingen in die disciplines.

» Lees meer

Samenwerkings-overeenkomst LCB

REWIN tekende op 21 september, samen met 3 andere regiopartners, de strategische samenwerkingsovereenkomst met Logistics Community Brabant (LCB).

» Lees meer

Webinar DVC-SI

Webinar op 12 september van Data Value Center – Smart Industry (DVC-SI) over meerwaarde met data.

» Lees meer

Oktober

Group

The Innovation Cube

Introductie van het nieuwe concept The Innovation Cube. Start van een pilot om bedrijven zich op een innovatieve manier te laten ontwikkelen.

» Lees meer

Start van CrossRoads2 SE

Start van het Interreg Vlaanderen-Nederland project CrossRoads2 Sustainable Energy. Grensoverschrijdende innovatie rond duurzaamheid en energie.

» Lees meer

Verlening SOL

Continuiteit van innovatieve startups, ook in Coronatijd. REWIN koppelt hen aan de Starterslift OverbruggingsLening (SOL). Deze regeling is verlengd.

» Lees meer

BioVoice: viermoment met 70 deelnemers

Met 70 online deelnemers vierden we op 2 oktober de bereikte resultaten van BioVoice ronde 2020: 8 innovatiecontracten (incl. financieringsvouchers) en 9 andere samenwerkingsverbanden.

» Lees meer

November

Group

De West-Brabant Summit

4 november: succesvolle West-Brabant Summit. Deelname van ruim 100 genodigden uit de 3 O’s. Informeren, bijpraten en feedback over REWIN en de regionale programma’s.

» Lees meer

Uitgave Roadtrip langs de parels

Uitgave ‘Roadtrip langs de parels van West-Brabant’. 16 inspirerende startups en mkb-parels, uit elke West-Brabantse gemeente één. En ronde tafelgesprek ondernemen in Corona-tijd.

» Lees meer

Slotevent Smart Tooling

Slotevent van het Smart Tooling project. Presentatie van de ontwikkelde innovaties, die inspectie en industrieel reinigen effectiever en veiliger maken.

» Lees meer

Creatieve denkkracht voor agrariërs

Start van een nieuw FoodLab. Inzet van innovatieve denkkracht voor teeltondersteunende voorzieningen (TOV).

» Lees meer

Lancering B’WISE

Lancering B’WISE. Founding partner REWIN presenteert: B’WISE, de turbo voor jouw startup! Turbostand aan!

» Lees meer

December

Group

Digital Days West-Brabant

Digital Days West-Brabant, van 8 tot en met 10 december. 3-daags online evenement voor mkb-ondernemers rond digitalisering. Bekijk de aftermovie.

» Lees meer

Animatie 3 vormen van Acquisitie

Bedrijven met meerwaarde voor de regio. Drie vormen van acquisitie, toegelicht in animatiefilm

» Lees meer

Afronding ‘Zachtfruit-cluster’

Het project Zachtfruit-cluster’ komt ten einde. REWIN nam initiatief voor smart farming technieken, met subsidie van O&O fonds en Provincie. Mooie successen in de aardbeienteelt.

» Lees meer

Smart Logistics Connected

Smart Logistics Connected: REWIN en LCB onderzoeken hoe logistieke platformen en organisaties beter te verbinden. Hoe geven we bedrijven beter toegang tot slimme technologieën?

» Lees meer

Start ophalen challenges BioVoice ronde 3

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Grote bedrijven met een innovatievraag kunnen hun challenge aanmelden voor de 3e ronde van BioVoice.

» Lees meer

DAB samenwerkings-overeenkomst

Acht partners uit bedrijfsleven en beroepsonderwijs tekenen samenwerkingsovereenkomst voor 5 jaar structurele ondersteuning van  Delta Agrifood Business (DAB)

» Lees meer